GRATIS PROEFWEEK

Blessure of vage pijnklachten?

Blessure of vage pijnklachten?

Iedereen heeft weleens ergens last van. Vreemde ‘onverklaarbare’ pijn in de rug, schouders of knieën. Soms zoeken mensen daar hulp voor bij de dokter of een fysiotherapeut. Soms helpt dat, maar soms ook niet. De pijn wordt soms wel minder, maar de klachten verdwijnen nooit helemaal en mensen gaan er vanuit dat ze er maar mee moeten leren leven: ‘Ouderdom komt nu eenmaal met gebreken.’ Onzin! Inactiviteit komt met gebreken. En daar kunnen we wat aan doen.

Vage pijnklachten
Als mensen last krijgen van iets tijdens het bewegen, dan is het eerste wat men doet ‘rust nemen’. In het geval van een overbelasting kan dit soms helpen, maar wat ik vaak zie is dat zodra men weer begint met trainen de klachten terugkeren. Met andere woorden: die paar weken rust heeft dus eigenlijk weinig goeds gedaan.

Negen van de tien  ‘vage klachten’ worden veroorzaakt door verklevingen in de spieren. Die verklevingen zorgen ervoor dat sommige vezels van de spieren uitgeschakeld zijn. Hierdoor zijn deze niet meer in staat te communiceren met de hersenen en kunnen de hersenen deze vezels op zijn beurt weer niet aansturen. Het gevolg is dat andere vezels de taken van de dienstweigerende vezels moeten opnemen en deze worden vervolgens overbelast waardoor pijn en soms zelfs blessures ontstaan.

Spierverklevingen
Sommige spieren zijn zelfs zo verkleefd dat men gewoon functionaliteit van het lichaam mist. Denk bijvoorbeeld aan het omhoog brengen van je arm of zakken door de benen in een squat. Rust alleen gaat dan echt niet helpen. Sommige klachten houden zelfs jaren aan waardoor men onterecht denkt dat er niets meer aan te doen is.

Verklevingen kunnen losgemaakt worden en als deze eenmaal verdwenen zijn, heb je vaak in één keer weer je functionaliteit terug. De methode die The Kettlebell Club Nijmegen hanteert om deze en andere blessureklachten te verhelpen, heet Mylogenics. Onze Personal Trainers zijn gediplomeerd. Wij hebben met de Mylogenics methode  al vele mensen van diverse klachten afgeholpen waaronder knie, schouder en rugklachten.

Mylogenics Behandeling
Een typische Mylogenics behandeling omvat testen, losmaken en ‘rehab-training’ waarin de aangedane spieren op rustige en verantwoorde wijze worden getraind. Eén behandeling duurt tussen de 30 en 60 minuten. Ondanks dat mensen soms na één behandeling al van hun klachten af zijn, raden we toch vijf behandelingen aan. Dit, omdat de kern van het probleem vinden, toch vaak meerdere behandelingen vereist.

Tarieven
Een losse Mylogenics behandeling kost € 80 inclusief btw en exclusief eventuele reiskosten. Neem je echter een traject van 5 of meer behandelingen, dan betaal je € 50 per behandeling. Behandelingen kunnen thuis plaats vinden of bij The Kettlebell Club in Nijmegen.

* Mylogenics-behandelingen worden helaas niet vergoed door verzekeraars.


Meld je hier aan voor een GRATIS intakegesprek 


TKBC | PERSOONLIJKER WORDT HET NIET NIJMEGEN!

Gratis proefles

Inschrijven

Onze partners